Posted on Σχολιάστε

Βασικά προστατευτικά μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού

Μείνετε ενήμεροι για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19, που διατίθενται στον ιστότοπο του ΠΟΥ και μέσω της Εθνικής και τοπικής δημόσιας υγείας. Ο COVID-19 εξακολουθεί να πλήττει κυρίως ανθρώπους στην Κίνα με κάποια εστίες σε άλλες χώρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται αντιμετωπίζουν ήπια ασθένεια και αναρρώνουν, αλλά μπορεί να είναι πιο σοβαρός για τους άλλους. Φροντίστε την υγεία σας και προστατέψτε τους άλλους, κάνοντας τα εξής:

Πλύνετε συχνά τα χέρια σας
Καθαρίζετε τα χέρια σας με το χέρι με αλκοόλ, τρίψτε με το χέρι τους ή τα πλένετε με σαπούνι και νερό.
Γιατί; Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό ή με αλκοόλ με βάση το τρίψιμο χεριών σκοτώνει τους ιούς που μπορεί να βρίσκονται στα χέρια σας.

Διατηρήστε την κοινωνική αποστασιοποίηση
Διατηρήστε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου (3 πόδια) ανάμεσα σε εσάς και σε οποιονδήποτε βήχα ή φτάρνισμα.
Γιατί; Όταν κάποιος βήχει ή φτερνίζει ψεκάζουν μικρά σταγονίδια υγρού από τη μύτη ή το στόμα τους που μπορεί να περιέχουν ιό. Εάν είστε πολύ κοντά, μπορείτε να αναπνεύσετε στα σταγονίδια, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, εάν το πρόσωπο που βήχει έχει την ασθένεια.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα
Γιατί; Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες και μπορούν να πάρουν ιούς. Μόλις μολυνθεί, τα χέρια μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Από εκεί, ο ιός μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας και μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε.

Πρακτική αναπνευστική υγιεινή
Βεβαιωθείτε ότι εσείς και οι άνθρωποι γύρω σας ακολουθείτε καλή υγιεινή του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με τον λυγισμένο αγκώνα ή με ένα χαρτομάντηλο, όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Στη συνέχεια, απορρίψτε αμέσως το χρησιμοποιούμενο χαρτομάντηλο.

Εάν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε ιατρική φροντίδα νωρίς.
Μείνετε στο σπίτι εάν αισθανθείτε αδιαθεσία. Εάν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, ζητήστε ιατρική βοήθεια και καλέστε εκ των προτέρων. Ακολουθήστε τις οδηγίες της τοπικής υγειονομικής αρχής.
Γιατί; Οι εθνικές και τοπικές αρχές θα έχουν τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή σας. Η κλήση εκ των προτέρων θα επιτρέψει στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να σας κατευθύνει γρήγορα στη σωστή μονάδα υγείας. Αυτό θα σας προστατεύσει και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εξάπλωση των ιών και άλλων λοιμώξεων.

Μείνετε ενημερωμένοι και ακολουθήστε τις συμβουλές του παροχέα υγειονομικής περίθαλψης
Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19. Ακολουθήστε τις συμβουλές του παροχέα υγειονομικής περίθαλψης, της Εθνικής και τοπικής δημόσιας υγείας ή του εργοδότη σας σχετικά με τον τρόπο προστασίας του εαυτού σας και άλλων από το COVID-19.
Γιατί; Οι Εθνικές και τοπικές αρχές θα έχουν τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το εάν το COVID-19 εξαπλώνεται στην περιοχή σας. Είναι σε θέση να συμβουλεύουν σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι στην περιοχή σας για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ (ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 14 ΗΜΕΡΕΣ) ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο COVID-19 ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ

• Ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται παραπάνω.
• Μείνετε στο σπίτι εάν αρχίσετε να αισθάνεστε άσχημα, ακόμα και με ήπια συμπτώματα όπως πονοκέφαλο και ελαφρά ρινική απόφραξη, μέχρι να αναρρώσετε. Γιατί; Η αποφυγή της επαφής με άλλους και οι επισκέψεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε εσάς και τους άλλους από τους πιθανούς ιούς COVID-19 και άλλους ιούς.
• Εάν εμφανίσετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή, καθώς αυτό μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος ή σε άλλη σοβαρή κατάσταση. Καλέστε εκ των προτέρων και ενημερώστε τον παροχέα σας για τυχόν πρόσφατα ταξίδια ή επικοινωνία με τους ταξιδιώτες. Γιατί; Η κλήση εκ των προτέρων θα επιτρέψει στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να σας κατευθύνει γρήγορα στη σωστή μονάδα υγείας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή πιθανής εξάπλωσης του COVID-19 και άλλων ιών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

safe greetings


Να είστε έτοιμοι για κορονοϊό

Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους από το να αρρωστήσετε

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος κατά τη διάρκεια της έκρηξης του COVID-19

stress
children stress

Ασκηθείτε στην ασφάλεια των τροφίμων

Ψώνια / Εργασία σε υγρές αγορές στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία

Μείνετε υγιείς ενώ ταξιδεύετε

ΠΗΓΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
https://www.who.int/

Ζείδωρος | 16 Μαρτίου 2020 | 02:46

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *