Posted on Σχολιάστε

Το δέρμα σας και η φλεγμονή

Καθώς ο ήλιος αρχίζει να γίνεται λιγότερο έντονος, μπορεί να νομίζετε ότι το δέρμα σας είναι ασφαλές από βλάβες. Αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο! Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και όλοι έχουν ένα κοινό πράγμα. Τη φλεγμονή. 

Συντάχθηκε από την Kristen Sears M.Ed. | College of Farmacy and Health | 07 Νοεμβρίου 2019

Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
Η φλεγμονή μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, προκαλώντας την υποβάθμιση της ελαστίνης και του κολλαγόνου (προκαλώντας ρυτίδες) ενώ προκαλεί την απώλεια του δερματικού λίπους (μειώνοντας την γλοιότητα του δέρματος). Το δέρμα της επιδερμίδας αποτελείται από ταχέως διαιρούμενα κύτταρα που είναι πολύ ευαίσθητα σε αλλαγές, στους φλεγμονώδεις μεσολαβητές (όπως τα εικοσανοειδή και οι κυτοκίνες,) που παράγονται λόγω της φλεγμονής. Ευτυχώς, αν αναγνωρίσετε αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να εργαστείτε για να τους αντιστρέψετε, ακόμα και στους πιο δροσερούς μήνες.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ
Ζάχαρη: Η ζάχαρη (ή ακριβέστερα η περίσσεια γλυκόζης που βρίσκεται στη ζάχαρη) αυξάνει τη φλεγμονή στο δέρμα. Όταν τρώτε υπερβολική ποσότητα σακχάρου, η περίσσεια ινσουλίνης που προκαλείται από υπερβολικούς υδατάνθρακες αυξάνει τις φλεγμονώδεις ορμόνες που είναι γνωστές ως εικοσανοειδή, που προκαλούν δερματικά προβλήματα.
Ωστόσο, είναι δυνατό να λάβετε το σκεύασμα ζάχαρης χωρίς ανεπιθύμητη αντίδραση στο δέρμα σας. Ο εγκέφαλός σας απαιτεί περίπου 130 γραμμάρια γλυκόζης ανά ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική πρόσληψη υδατανθράκων σας ανά ημέρα πρέπει να είναι περίπου αυτό το επίπεδο. Ακριβώς προσέξτε, οποιαδήποτε πρόσληψη υδατανθράκων μεγαλύτερη από 130 γραμμάρια, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή που οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή κορτιζόλης που ωριμάζει το δέρμα.   
Αλκοόλ: Όταν ακούμε αλκοόλ η πρώτη σκέψη που κάνουμε είναι ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη οργάνων, ιδιαίτερα στο ήπαρ ή στο πάγκρεας. Αλλά ποιό είναι το μεγαλύτερό μας όργανο; Το δέρμα μας! Προσθέστε το γεγονός ότι στερεί από το δέρμα μας ζωτικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και μπορεί να προκαλέσει δερματικές διαταραχές όπως η Rosacea και ξαφνικά αυτό το ποτήρι κρασιού ακούγεται πολύ λιγότερο ορεκτικό. Δυστυχώς, όλα τα αλκοόλ μεταφέρονται μέσου του αίματος μέχρι τον ιστό και προκαλούν φλεγμονές και για το λόγο αυτό είναι επιβλαβές για το δέρμα. 

Μούρα Maqui

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΤΟ MAQUI
Προσθέτοντας στη διατροφή σας πολυφαινόλες του φρούτου Maqui θα συμβούν κάποια σπουδαία πράγματα. Λιγότερες ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φλεγμονώδη βλάβη. Επίσης, το λιπιδικό φράγμα του δέρματός σας, θα αρχίσει να θεραπεύεται από τη φλεγμονή που προκαλείται από το αλκοόλ και το πρόσωπό σας θα μειώσει την πρήξιμο του, ως αποτέλεσμα αυτής της μειωμένης φλεγμονής. Το δέρμα σας θα εμφανιστεί λιγότερο ξεπλυμένο, αφού θα υπάρχει λιγότερη αγγειοδιαστολή των αρτηριών στην επιφάνειά του.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι derma-kai-diatrofi.png

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν διατροφικές συνήθειες σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος. Ωστόσο, πολλοί γιατροί συμβουλεύουν ενάντια σε αυτό, καθώς μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να χάσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσουν τη φλεγμονή. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές από αυτές τις δίαιτες: 
Παλαιό: Μια πραγματική δίαιτα Paleo έχει την ίδια σύνθεση μακροθρεπτικού συστατικού της Ζωτικής Ζωής χωρίς περιορισμό θερμίδων. Οι υπερβολικές θερμίδες μπορούν να προωθήσουν τη φλεγμονή. 
Διαλείπουσα νηστεία: Πρόκειται για μια δίαιτα περιορισμένη σε θερμίδες χωρίς κάποια καθορισμένη σύνθεση μακροθρεπτικών ουσιών. Δυστυχώς, αυτό δημιουργεί μια ανισορροπία πρωτεϊνών σε υδατάνθρακες, η οποία είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της φλεγμονής
Διατροφή Detox: Αυτοί οι τύποι δίαιτας λειτουργούν ως καθαρτικά και διουρητικά για να προκαλέσουν απώλεια βάρους. Συνήθως, είναι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες με πρόσθετες ίνες και χωρίς ζάχαρη ή αλκοόλ για αυστηρό χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να διατηρηθούν. Ως μη ισορροπημένη διατροφή, αυτά μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως μια προ-φλεγμονώδης δίαιτα.
Κέτο : Πρόκειται για μια προ-φλεγμονώδη δίαιτα που αυξάνει τη φλεγμονή. 
Atkins : Πρόκειται για μια κετογόνα διατροφή που είναι προ-φλεγμονώδης. 

ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ (ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ)
Το διαιτητικό κλειδί για καλύτερο δέρμα ακολουθεί μια αυστηρή αντιφλεγμονώδη διατροφή. Αυτό θα ήταν μια δίαιτα με περιορισμένη θερμιδική αλλά ισορροπημένη διατροφή με επαρκή πρωτεΐνη, μέτρια σε υδατάνθρακες (κυρίως μη λακτόζη) και λίπος (κυρίως μονοακόρεστα λίπη). Όσον αφορά τα συμπληρώματα, τα μόνα δύο που θα μειώσουν τη φλεγμονή είναι τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα και οι Πολυφαινόλες. Το καλύτερο δέρμα προέρχεται από την αδρανοποίηση των ενζύμων που αποικοδομούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, καθώς και την αύξηση της ροής του αίματος στο δέρμα. Η προσθήκη επιπλέον ιχθυελαίου είναι ένας καλός τρόπος για να επιτύχετε ακόμα ταχύτερα αποτελέσματα για το δέρμα. Η προσθήκη πολυφαινολών συμβάλλει στη σταθεροποίηση των ελεύθερων ριζών, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων και των δυσμενών επιδράσεών της. Απλά πρέπει να συμπληρώσετε με επαρκείς ποσότητες και τα δύο, για να μειώσετε τη φλεγμονή γενικά.

Η Διατροφική Ζώνη είναι η ισορροπημένη σε μακροθρεπτικά στοιχεία διατροφή, η οποία σε συνδυασμό με τη λήψη OMEGA-3 Rx Λιπαρά Οξέα, σας οδηγεί στην καλή υγεία!

ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Θυμηθείτε ότι το υγιές δέρμα θέλει φροντίδα πολύ περισσότερο από το εσωτερικό παρά από την αποκατάσταση των βλαβών που προκαλούνται από φλεγμονή. Όταν αποφασίσετε να θεραπεύσετε το δέρμα σας και να εξαλείψετε αυτούς τους φλεγμονώδεις ενόχους, σύντομα θα εξαλείψετε τις κακές ημέρες του δέρματός σας για πάντα.

Ζείδωρος | 8 Μαΐου 2020 | 20:53

ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ
Ο Dr. Barry Sears Ph.D., καταξιωμένος ερευνητής του ΜΙΤ και ιατρικός οραματιστής, μιλά για τις φλεγμονές και για τις κρυφές φλεγμονές.

ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ
Υπάρχουν δύο είδη φλεγμονής. Το πρώτο είδος είναι η κλασική φλεγμονή που προκαλεί πόνο και αναγκάζει τον ασθενή να καταφύγει στον γιατρό. Ο πόνος καθ’ εαυτός δεν είναι η πάθηση, αλλά είναι η βλάβη που προκαλείται από τη χρόνια πάθηση που προκαλεί συνεχώς πόνο. Το άλλο είδος φλεγμονής, το οποίο είναι πολύ πιο ύπουλο είναι η κρυφή φλεγμονή. Η κρυφή φλεγμονή δεν γίνεται αντιληπτή γιατί δεν προκαλεί πόνο. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την εξάπλωση της κρυφής φλεγμονής. Η κρυφή φλεγμονή δρα ύπουλα για χρόνια, αν όχι δεκαετίες, χωρίς να γίνεται αντιληπτή, παρά μόνο όταν πια έχει προκαλέσει βλάβη στα όργανα με αποτέλεσμα να προκαλεί πόνο, όπως η κλασική φλεγμονή. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η κρυφή φλεγμονή δεν είναι πιο πολύ πάθηση από ότι είναι οι ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, η παρουσία της δείχνει πιθανή αυξημένη φλεγμονώδη αντίδραση σε κυτταρικό επίπεδο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο ασθενής δεν είναι πια υγιής.

MAQUI Rx POLIFENOLI
Το MAQUI Rx POLIFENOLI είναι ένα εκχύλισμα από το μούρο Maqui 100%, που περιέχει υψηλής καθαρότητας εκχύλισμα δελφινιδινίνων, των πιο υδατοδιαλυτών γνωστών πολυφαινολών. Οι Δελφινίνες (Delphinidins) είναι μια ειδική κατηγορία πολυφαινολών, οι οποίες έχουν μοναδικές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες, οι οποίες λειτουργούν με την ενεργοποίηση του κλειδιού ένζυμου κλειδιού AMP πρωτεϊνική Κινάση, η οποία ελέγχει και ρυθμίζει τον ανθρώπινο μεταβολισμό, αυξάνει δε την παραγωγή της χημικής ενέργειας, και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.
Το MAQUI POLIFENOLI RX είναι υψηλής ποιότητας και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας σε πολυφαινόλες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού,  στην παροχή αντιοξειδωτικών, στην πρόληψη και καταπολέμηση των φλεγμονών και της γήρανσης.
Οι πολυφαινόλες MAQUI POLIFENOLI RX, είναι το καλύτερο από τα καλύτερα, επειδή είναι περισσότερο υδατοδιαλυτές από οποιεσδήποτε άλλες πολυφαινόλες, και ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα.


MAQUI POLIFENOLI RX | ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 24 ΚΑΨΟΥΛΕΣ

ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΜΑΚΡΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ
Δεν αρκεί απλά να λαμβάνουμε OMEGA-3 Λιπαρά Οξέα, πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι τηρούν τις προδιαγραφές ποιότητας, ότι είναι πλούσια σε EPA και DHA και ότι είναι υψηλής καθαρότητας. Τέτοια Ωμέγα-3 μακριάς αλυσίδας είναι της Διατροφικής Ζώνης τα οποία πιστοποιούνται από τον Εγκυρο και Ανεξάρτητο Οργανισμό Πιστοποίησης IFOS, με έδρα τον Καναδά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι soyper-moriaka-apostagmeno-omega-3-1024x669.jpg
Ωμέγα-3 Rx Λιπαρά Οξέα Μακριάς Αλυσίδας της Διατροφικής
Ζώνης σε πόσιμη μορφή μοριακά αποσταγμένο πλούσιο σε EPA και DH
A
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι omega3-160502165429.png

Ωμέγα-3 Rx Λιπαρά Οξέα Μακριάς Αλυσίδας της Διατροφικής
Ζώνης σε κάψουλες, μοριακά αποσταγμένο, πλούσιο σε EPA και DHA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 Η Διατροφική Ζώνη
Ο κορονοϊός και η προσέγγισή του με την ανοσολογική διατροφή
•  Maqui Το καλύτερο από τα καλύτερα
Η φοβία του λίπους

Μοιραστείτε το:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *